Social

2020-05-06, 10:41:36

AJOFM Olt: Doar în primele două zile de depunere a documentelor, 384 de firme au solicitat şomajul tehnic pentru luna aprilie

Societăţile care şi-au sistat activitatea din cauza pandemiei COVID-19 depun, din data de 1 mai, documentele pentru obţinerea indemnizaţiei plăţii şomajului tehnic pentru luna aprilie. Astfel, doar în primele două zile, potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, 384 de firme au solicitat sprijinul financiar pentru 3.226 de muncitori.

Potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, au fost depuse deja cereri pentru şomajul tehnic, pentru luna aprilie, din partea a 384 de angajatori, pentru 3.226 de salariaţi. Procedura de depunere a documentelor este în desfăşurare, astfel că reprezentanţii AJOFM Olt se aşteaptă ca numărul firmelor care apelează la şomajul tehnic să fie mai mare decât în luna martie, când aproape 600 de societăţi au solicitat indemnizaţia de la stat pentru aproximativ 8.500 de muncitori.

Pot obține banii pentru șomaj tehnic firmele afectate de starea de urgenţă declarată în urma epidemiei de coronavirus, care au fost nevoite să îşi suspende activitatea şi să îşi trimită angajaţii acasă.

Salariatul aflat în șomaj tehnic va primi 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, și în perioada de șomaj tehnic îi vor fi achitate CAS, CASS și impozitele aferente.

De asemenea, beneficiază de şomaj tehnic şi Persoanele Fizice Autorizate (PFA), întreprinderile individuale, cei cu profesii liberale, sportivii care au contracte încheiate cu cluburile sau cei care obțin venituri din contracte de drepturi de autor.

Angajatorii vor depune o cerere-tip, o declarație pe proprie răspundere și lista angajaților care nu mai pot lucra. Documentele trebuie trimise prin e-mail fie agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă, dacă ajutorul e solicitat de o companie, fie agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, pentru celelalte categorii. Documentele necesare, care se depun și se procesează online sunt: cerere, declarație pe proprie răspundere, lista cu angajații care intră în șomaj tehnic.

Plata fondurilor necesare către angajatori se va face în termen de maximum 15 zile, iar plata angajatorilor către salariații aflați în șomaj tehnic se va efectua în trei zile.

Comentarii

Redacţia

2020-05-06 10:41:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...