Social

2020-06-04, 14:22:03

AJOFM Olt: Peste 500 de firme au solicitat somajul tehnic pentru luna mai, doar în primele zile de depunere a documentelor

Societăţile aflate în dificultate din cauza pandemiei COVID-19 depun, din data de 1 iunie, documentele pentru obţinerea indemnizaţiei plăţii şomajului tehnic pentru luna mai. Potrivit datelor oferite de AJOFM Olt, 503 firme au solicitat sprijinul financiar pentru 3. 487 de muncitori.

Potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, au fost depuse deja cereri pentru şomajul tehnic, pentru luna mai, din partea a 503 angajatori, pentru 3.487 de salariaţi. Procedura de depunere a documentelor este în desfăşurare, astfel că reprezentanţii AJOFM Olt se aşteaptă ca numărul firmelor care apelează la şomajul tehnic să fie similar celui din aprilie, când în jur de 1.200 de societăţi, cu un număr de 13.000 de salariaţi, au apelat la acest sprijin financiar.

Pot obține banii pentru șomaj tehnic firmele care au fost nevoite să îşi suspende activitatea şi să îşi trimită angajaţii acasă, din cauza pandemiei COVID-19.

Salariatul aflat în șomaj tehnic va primi 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut, și în perioada de șomaj tehnic îi vor fi achitate CAS, CASS și impozitele aferente.

Angajatorii depun o cerere-tip, o declarație pe proprie răspundere și lista angajaților care nu mai pot lucra. Documentele trebuie urcate pe platforma aici.gov.ro.

Plata fondurilor necesare către angajatori se va face în termen de maximum 15 zile, iar plata angajatorilor către salariații aflați în șomaj tehnic se va efectua în trei zile.

Comentarii

Redacţia

2020-06-04 14:22:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...