Eveniment

2019-02-15, 20:12:12

Al patrulea membru al rețelei de trafic de etnobotanice din Slatina și Brebeni, arestat în lipsă

Un al patrulea traficant de etnobotanice, Iulian Constantin Costea, membru al grupării destructurate la sfârșitul săptămânii de polițiștii SCCO și procurorii DIICOT Olt, a primit mandat de arestare în lipsă, nefiind găsit la domiciliu de autorități.

Surse judiciare au declarat că bărbatul este plecat în Germania. Ceilalți trei membri ai grupării, Dan Antonio Mitrache, Cătălin Bogdan Aspra și Marius Florian Mitrică, au fost arestați preventiv, joi seara, de magistrații Tribunalului Olt.

Traficanții de etnobotanice din Slatina și Brebeni, arestați preventiv joi seara, făceau profituri lunare cuprinse între 80 mii și 100 mii lei, au declarat pentru Gazeta Nouă surse judiciare.

Aceleași surse spun că traficanții vindeau etnobotanice cu precădere liceenilor și tinerilor. Atunci când clienții nu-și mai permiteau să-și cumpere doza, erau racolați și transformați în „săgeți”.

În urma unor percheziţii desfăşurate la locuinţe din Slatina şi Brebeni, au fost descoperite 18 pachete din hârtie și o pungă din plastic transparent ce conține material vegetal uscat de culoare verde, o țigaretă confecționată artizanal și o pungă din plastic de culoare roz ce conține material vegetal umed de culoare verde, precum și suma de 2.520 de lei.

Tinerii sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracțional organizat şi efectuare fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Comentarii

Redacţia

2019-02-15 20:12:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...