Sănătate

2019-01-23, 12:16:23

Alţi 17 olteni, diagnosticaţi cu gripă. Numărul celor afectaţi de virusul gripal a urcat la 48

Potrivit DSP Olt, doar în ultima săptămână la nivelul judeţului au mai fost confirmate 17 cazuri noi de gripă, 11 bolnavi fiind din mediul urban, iar şase din comunele judeţului.

Aşa se face că numărul oltenilor diagnosticaţi cu gripă a urcat la 48 în acest sezon, toţi bolnavii nefiind vaccinaţi antigripal în acest sezon rece. Din fericire, în Olt nu a fost confirmat niciun deces din cauza gripei.

Toate cazurile de gripă confirmate s-au prezentat la Spitalul Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripa, respectiv: febră peste 39 de grade Celsius, debut brusc, astenie, cefalee, tuse, rinită, coriză, stare generală alterată, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cu laboratorul.

Directorul medical al SJU Slatina, medicul Andrei Ştefănescu, a precizat că alţi 20 de pacienţi sunt suspectaţi de medici că au virusul gripal.

„20 de pacienţi internaţi pe Secţia de Boli Infecţioase sunt suspectaţi că au virusul, dar pentru ei nu a venit confirmarea”, a spus doctorul Andrei Ştefănescu.

Având în vedere creşterea incidenţei infecţiilor respiratorii acute din ultima perioadă, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina s-au luat următoarele măsuri de limitare a îmbolnăvirilor: interzicerea accesului persoanelor din afara spitalului în secţiile ATI, Neonatologie, Pediatrie, secţiile chirurgicale şi boli infecţioase, limitarea accesului în celelalte secţii. Aparţinătorii trebuie să respecte intervalul orar pentru vizite: 15.00- 20.00, să nu intre în saloanele pacienţilor dacă sunt bolnavi. Totodată, se va face triajul epidemiologic al personalului angajat, înainte de începerea programului de lucru.

Grav este că medicii au diagnosticat în ultima săptămâna şi 2.163 de pacienţi cu infecţii respiratorii şi 783 cu pneumonii, dintre aceştia 168 primind îngrijiri de specialitate în unităţile medicale.

Comentarii

Redacţia

2019-01-23 12:16:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...