Eveniment

2019-01-21, 09:53:49

Ambulanţierii din Corabia, trimişi în judecată pentru delapidare, fals şi uz de fals

14 angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Corabia au fost trimişi în judecată sub control judiciar, iar unul în stare de libertate, procurorii acuzându-i de delapidare, fals intelectual în formă continuată şi uz de fals.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii din Corabia, cei 15 sunt acuzaţi că, în cursul anului 2018, „şi-au însuşit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităţilor de carburant însuşite au întocmit foi de parcurs conţinând date ce nu corespund realităţii”.

Totodată, potrivit unui comunicat remis de Parchetul Corabia, prin rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei şi înregistrarea a trei dosare penale în care procurorii fac cercetări pentru: ucidere din culpă, în primul, fals intelectual, în cel de al doilea, şi mărturie mincinoasă, în acest dosar din urmă fiind cercetat unul dintre ambulanţieri.

Posturile ambulanţierilor aflaţi sub control judiciar au fost scoase la concurs de Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ), zece candidaţi promovând ambele probe, la finalul anului 2018. Angajările au fost făcute pe perioadă determinată, până la întoarcerea pe post a titularului.

„Toţi cei zece au promovat şi proba de interviu şi de mâine vor începe activitatea. Ne descurcăm cu cele 10 posturi, acoperim turele, pentru că vom acorda şi ore suplimentare şi se va mai decongestiona şi activitatea, nu vor mai fi aşa de multe solicitări. Luna decembrie a fost mai grea. Vom discuta, vom face o analiză şi vom lua o decizie, dar deocamdată vom funcţiona aşa”, declara managerul SAJ Olt, Marinela Prina.

Comentarii

Redacţia

2019-01-21 09:53:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...