Eveniment

2019-11-10, 14:42:54

Amendă în Olt pentru utilizare abuzivă a numărului unic de urgențe 112

Un bărbat din judeţul Olt a fost amendat cu 500 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe 112.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, ar fi fost nemulţumit de felul în care comisia de la o secţie de votare a organizat desfăşurarea scrutinului.

Sfătuirea alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei.

Cu aceeași amendă se pedepsește comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice până la ora 21.00 în spațiul de protecție al secției de votare 21.00.

Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit candidat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Persoanele care votează de două sau de mai multe ori, votează fără a avea acest drept, introduc în urnă mai multe buletine de vot decât au dreptul, utilizează un act de identitate nul ori fals sau un buletin de vot fals riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

 

Comentarii

Redacţia

2019-11-10 14:42:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...