Social

2020-11-10, 14:32:53

Amenzi în valoare de 31.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară la locul de muncă

De la începutul stării de alertă, în judeţul Olt, au fost efectuate o serie de controale cu privire la modul în care angajatorii protecţia sanitară a lucrătorilor, în contextul pandemiei COVID-19. Potrivit datelor ITM olt, s-au aplicat o serie de avertismente, dar şi amenzi în valoare de 31.000 de lei.

În perioada 18 mai 2020, odată cu instituirea stării de alertă, și până la data de 31 octombrie 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat acțiuni de verificare și control cu scopul identificării angajatorilor care nu respectă prevederile Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acțiunile de verificare și control s-au desfășurat la diverse ore din zi sau din noapte, precum și în zilele de sâmbătă și duminică, fiind realizate individual de inspectorii de muncă ai ITM Olt, sau împreună cu lucrători ai I.J.J. Olt, I.P.J. Olt, D.S.P. Olt, D.S.V.S.A. Olt și I.S.U. Olt. 

Au fost vizate domenii de activitate precum: comerț cu amanuntul a produselor alimentare și nealimentare în magazine specializate sau în piețe agroalimentare, terase, cluburi, restaurante. 

„În urma celor 652 controale (633 de zi și 19 noapte) au fost dispuse 540 măsuri de remediere a deficiențelor constatate, au fost sancționați 459 angajatori, fiind aplicate 515 sancțiuni contravenționale, din care 484 avertismente și 31 amenzi în valoare de 31.000 lei.

Cele mai frecvente deficiențe constatate au fost neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini, nepurtarea în spații închise, de către lucrători, a măștilor de protecție, neafișarea instrucțiunilor referitoare la prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu virusul SARS CoV2, neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2”, transmite ITM Olt. 

ITM Olt anunţă că în perioada următoare vor continua astfel de acțiuni, scopul fiind acela de a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19 .Comentarii

Redacţia

2020-11-10 14:32:53

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...