Amenzi în valoare de 41.500 de lei aplicate angajatorilor din Olt. Printre societăţile amendate se numără un restaurant din Caracal

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a desfășurat, în perioada 15 iunie-24 august, campania națională privind verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legale referitoare la suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă. Au fost depistate numeroase nereguli, şase societăţi, printre care un restaurant din Caracal, alegându-se cu amenzi usturătoare.

În această perioadă, inspectorii de muncă din cadrul ITM Olt au efectuat un număr de 135 controale, fiind dispuse 204 măsuri de remediere a deficiențelor consatate.  Au fost aplicate şase  amenzi contravenționale în valoare totală de 41.500 lei. 

Cea mai mare amendă, în valoare de 20.000 lei, a fost aplicată pentru primirea la muncă a unei persoane în perioada în care avea contractul de muncă suspendat pentru creștere și îngrijire copil,  unei societăți comerciale cu sediul în Caracal, obiect de activitate întreținere și reparare autovehicule.

De asemenea, un restaurant din Caracal, a fost amendat cu 10.000 lei pentru identificarea unei persoane care desfășura activitate în afara programului de lucru stabilit în baza contractului individual de muncă cu timp parțial.

Inspectorii ITM Olt au mai aplicat amenzi unei societăţi din Optaşi Măgura, una din Drăgăneşti Olt, dar în rândul unor firme din  Slatina

„Alte amenzi aplicate, 5.000  de lei pentru împiedicarea exercitării controlului, la o societate comercială din Optași Măgura, care are ca activitate fabricarea articole de îmbrăcăminte,  5.000 lei pentru netransmiterea în termenul legal a elementelor contractului individual de muncă, aplicată unei societăți comerciale din Drăgănești Olt cu obiect de activitate construcții,  1.500 lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la evidența timpului de lucru, aplicată unei societăți comerciale din Slatina, cu obiect de activitate comerț”, a precizat Bogdan Ţucă, purtător de cuvânt al ITM Olt. 

Cele mai frecvente deficiente constatate, au fost următoarele netransmiterea în registrul de evidență a salariaților, în termenul legal, a detelor de început și de sfârșit a suspendării contractelor individuale de muncă, nerepartizarea programului de lucru pentru salariații cu timp parțial şi neevidențierea orei de începere și a celei de sfârșit a programului de lucru.