Social

2018-11-05, 12:11:59

Amenzi la trei stâne din Tufeni, care aveau ciobani „la negru”

Inspectorii ITM Olt se află pe urmele celor care primesc la muncă persoane fără a le încheia forme legale. Trei societăţi din Tufeni, care au obiect de activitate creşterea ovinelor, au fost depistate cu persoane care munceau la negru. De asemenea, o societate de construcţii din capitală, ce desfăşura activităţi la Scorniceşti, a fost depsiată cu şase muncitori care nu aveau contracte de muncă.

Inspectorii ITM Olt au depistat, în luna octombrie, mai multe persoane ce munceau fără forme legale, la patru societăţi. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la suma de 200.000 de lei. Controalele au vizat trei societăţi de creştere a ovinelor din Tufeni, dar şi una de construcţii, cu sediul social în Bucureşti, care desfăşura lucrări în Scorniceşti.

„Au fost verificate trei societăţi de creştere a ovinelor din Tufeni. Două dintre ele au fost depistate cu câte o persoană ce muncea fără forme legale, iar alta cu două persoane. Amenzile aplicate au fost de 80.000 de lei. De asemenea, o firmă de construcţii din Bucureşti, cu punct de lucru în Scorniceşti, a fost găsită cu şase lucrători care nu avea forme legale de muncă, valoarea amenzii fiind de 120.000 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ITM olt, Bogdan Ţucă.

Controalele inopinate au mai scos la iveală şi alte deficienţe legate de neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă, netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție sau neefectuarea controlului medical periodic.

Comentarii

Redacţia

2018-11-05 12:11:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...