Comentariul Gazetei

2019-06-27, 13:36:49

Amin şi Like sau cum mai poate fi măsurată prostia pe Facebook

Fiecare dintre noi a văzut postări pe Facebook care te îndeamnă să dai Like sau comentariu cu Amin, pentru a-ţi demonstra credinţa. Apoi, te uiţi cu atenţie şi observi mii de aprecieri, comentarii sau distriburi. Şi, dacă încă mai eşti sănătos la cap, îţi pui întrebarea dacă nu cumva astfel de postări au rolul de a măsura prostia celor care petrec timp pe reţelele de socializare. În fond, oamenii pot fi manevraţi extrem de uşor, iar astfel de postări parcă ar fi un fel de sondaj cât de naivi pot fi unii.

Amin şi Like nu va scapă de ghinion şi nici nu le arată altora cât de mult credeţi în Divinitate. Astfel de postări nu fac decât să umple mediul online de lucruri inutile, care, din păcate, atrag mii de creduli. Când este vorba de cazuri în care se cer donaţii, un share într-adevăr ajută, dar mare grijă şi aici, pentru că reţelele de socializare sunt pline de bolnavi închipuiţi.

E trist să observi că masele cred în astfel de postări idioate. Atunci, nu trebuie să ne mai mirăm că mulţi dintre cei care freacă menta pe internet distribuie la greu fake news-uri. Cred în toate idioţeniile care se scriu, iar la rândul lor atrag alţi şi alţi rătăciţi, care le distribuie.

Când vedeţi postări de genul, treceţi-le prin filtrul gândirii. Nu mai distribuiţi astfel de mizerii, pentru că nu fac decât să măsoare prostia pe Facebook.


Comentarii

Redacţia

2019-06-27 13:36:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...