Actualitate

2020-05-20, 20:14:02

ANALIZĂ. Focar de COVID-19 la singurul Serviciu de Ambulanță din țară cu șef pus pe recomandare de la PNL

Faptul că un focar de coronavirus a izbucnit la Serviciul de Ambulanță Județean Olt demonstrează ceea ce se poate întâmpla atunci când în conducerea unor instituții sunt numiți oameni „pe recomandare de la partid”.

13 angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Olt au fost deja testați pozitiv pentru coronavirus iar alte 20 de probe sunt în lucru. Focarul a izbucnit de la o asistentă originară din județul Argeș care făcea naveta cu trenul, dar și cu microbuzul.

Valul de îmbolnăviri readuce în actualitate faptul că în conducerea instituției sunt numiți oameni care sunt recomandați și sunt susținuți politic de Partidul Național Liberal filiala Olt și arată că profesionalismul este ultimul criteriu de care se ține cont atunci când se fac aceste numiri.

Lipsa procedurilor și lipsa circuitelor, ce a adus la apariția focarului de COVID-19 demonstrează tocmai lipsa de profesionalism.

În luna februarie, ziarul Libertatea publica un document din mapa secretarului de stat Andrei Baciu, care arăta cum urma să se facă numirea directorului medical de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt - cu o recomandare din partea președintelui PNL Olt, fără să fie organizat un concurs - procedura normală pentru ocuparea acestor posturi.

Contactat de reporterii Libertatea, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, susținea că gestul este unul „firesc”.

„A fost o chestie colegială din partea noastră să dăm această recomandare colegei noastre. Dacă orice alt coleg al meu mi-ar cere o recomandare, aș da-o la fel, cu cea mai mare plăcere”, a declarat Liviu Voiculescu pentru Libertatea.

La rândul său, medicul Cornelia Marcu a explicat că a considerat că aceasta ar putea-o „ajuta în activitatea profesională și să i se recunoască valoarea”.

Întrebată cum se va folosi concret de scrisoarea de recomandare, Marcu a spus că încă se gândește dacă să o înainteze managerului SAJ Olt pentru a fi propusă pentru postul de director medical sau direct Ministerului Sănătății. Și așa s-au și întâmplat, la ceva timp după apariția articolului.

La nici 4 luni distanță după această numire printr-o modalitate care ocolește căile legale, Serviciul Județean de Ambulanță Olt este lovit de un val de îmbolnăviri cu coronavirus iar numărul cazurilor stă să crească de la o zi la alta.

Comentarii

Redacţia

2020-05-20 20:14:02

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...