Eveniment

2017-02-17, 10:55:34

Anchetă DGASPC în cazul adolescenţilor filmaţi în timp ce sunt umiliţi şi bătuţi, printre agresori fiind şi un minor de 13 ani

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt a deschis o anchetă în cazul adolescenţilor filmaţi în timp ce sunt umiliţi şi bătuţi, la Giuvărăşti. În cazul minorului în vârstă de 13 ani, care ia parte la actele de violenţă din postura de agresor, încurajat fiind de unul dintre adulţi, există posibilitatea impunerii unei măsuri de supraveghere specializate.

Directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, a declarat, vineri, pentru Gazeta Nouă că a solicitat Primăriei Giuvărăşti o anchetă pentru a se stabili dacă minorii se află în situaţie de risc.

„Am văzut şi eu, de dimineaţă, cazul şi am luat legătura cu Primăria Giuvărăşti. Ştiu că este vorba despre un tânăr în vârstă de 18 ani şi un minor care au fost bătuţi de către un alt minor şi de un unchi al acestuia. Am solicitat Primăriei Giuvărăşti o anchetă socială la domiciliul minorilor, să precizeze dacă se află în situaţia de risc”, a afirmat Piroşca.

O atenţie deosebită va fi dată în cazul minorului în vârstă de 13 ani care ia parte la actele de violenţă şi îl bate pe unul dintre adolescenţi, încurajat fiind de unul dintre adulţi.

„În ceea ce priveşte violenţa copilului care a fost agresor, se ocupă organele abilitate. Din câte cunoaştem noi până acum, măsura va fi de supraveghere specializată. În situaţia în care părintele nu poate asigura supravegherea specializată, în urma evaluării, dacă se impune, vom ajunge până la o măsură de protecţie specială. Se va face o evaluare şi socială, dar şi din punctul de vedere al faptelor comise”,
a mai declarat Rădiţa Piroşca.

Doi adolescenţi, în vârstă de 15 şi 18 ani, din comuna Giuvărăşti, au fost bătuţi de doi bărbaţi din aceeaşi localitate, care îi suspectau de furt. Bărbaţii i-au chemat pe tineri la locuinţa unuia dintre ei, i-au închis în casă, unde i-au umilit şi bătut. O parte din cele întâmplate a fost filmată de unul dintre agresori, în filmare putând fi văzut şi un alt minor, în vârstă de 13 ani, care îl bătea pe unul dintre băieţi.

Pe filmare se poate vedea cum cei doi tineri stau în faţa celor doi bărbaţi cerându-şi iertare pentru faptele de care erau acuzaţi. La un moment dat, minorul în vârstă de 13 ani îl loveşte pe unul dintre tineri, sub privirile aprobatoare ale adulţilor. Spre final filmării se poate vedea cum unul dintre bărbaţi îi loveşte cu sălbăticie pe băieţi.

Poliţiştii au deschis, în această cauză, un dosar de cercetare penală pentru loviri şi alte violenţe.

Comentarii

Redacţia

2017-02-17 10:55:34

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro