Cultură

2018-09-27, 19:05:49

Andrei Marga: „Era guvernul de tehnocraţi, iar din Anul Brâncuşi au ieşit doar două chefuri zdravene”

Fostul ministru al Educaţiei, academicianul Andrei Marga, a criticat, joi, în cadrul unei expoziţii de opere reconstituite ale lui Constantin Brâncuşi, că anul dedicat marelui sculptor a fost un eşec.

Marga a trimis săgeţi către fostul guvern tehnocrat, care a ignorat avertismentul său.

„Recunosc că am fost la lansarea Anului Brâncuşi, la Târgu Jiu. Atunci era guvernul de tehnocraţi, iar din Anul Brâncuşi a ieşit cam aproape nimic, au ieşit două chefuri zdravene. Am spus şi atunci: «domnilor, trece anul şi nu rămâne mare lucru». Trebuie să recunoaştem, ca cetăţeni români, că se face încă puţin pentru a fixa în patrimoniul României opera lui Constantin Brâncuşi. Nu e vorba de mutat de la Paris totul, ar fi o eroare enormă. E vorba de a valorifica ceea ce este în România şi sunt lucruri la Craiova, la Târgu Jiu, iar acum mă bucur că sunt şi la Slatina”, a declarat Andrei Marga.

Academicianul clujean a fost prezent, joi, la Slatina, la o expoziţie de 25 de sculpturi reconstituite după operele dispărute sau distruse ale lui Constantin Brâncuşi.

Anul 2016 a fost declarat, prin hotărâre a Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, „Anul Brâncuşi”, în scopul celebrării a 140 de ani de la naşterea celebrului sculptor, autorităţile judeţene organizând, în acest sens, o serie de programe culturale, evenimente şi manifestări dedicate atât memoriei artistului, cât şi promovării judeţului şi punerii în valoare a tradiţiilor şi culturii gorjeneşti.

Comentarii

Redacţia

2018-09-27 19:05:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...