Economie

2019-01-29, 12:01:28

Angajaţii Alro, calificaţi la locul de muncă în cadrul unei „Academii de meserii”

Compania Alro Slatina a recurs la calificarea la locul de muncă a mai multor angajaţi deoarce o serie de calificări de care fabrica are nevoie nu se mai găsesc pe piaţa muncii.

Directorul de Resurse Umane al Alro Slatina, Nicu Durău, a declarat că societatea şi-a înfiinţat o adevărată „Academie de meserii”.


„În privința muncitorilor pe care i-am angajat pentru utilaje am avut restricții în ceea ce privește calificarea lor. Aveam nevoie de termiști tratamentiști în special, pe care îi găsim foarte greu. Ca atare i-am luat și cu meserii apropiate ca specialitate si i-am format noi. Avem un centru de formare, am deschis spunem noi o «Academie de meserii Alro», în cadrul căreia noi suntem autorizați pentru a organiza și a califica oamenii pe care îi angajăm în meserii specifice, de pildă electrometalurgie, laminări. Îl derulăm cu resurse interne, totul este organizat de noi”, a declarat Durău.

Reprezentanţii societăţilor de pe platforma industrială a Slatinei se plâng de faptul că nu există orientare profesională a elevilor în şcoală sau acasă, părinţii insistând ca ai lor copii să facă neapărat o facultate.

„Ne-a fost foarte greu și anul trecut și acum doi ani când am deschis cele două clase de dual să găsim persoanele potrivite, chiar dacă numeric au fost candidați. Trebuie să facem o selecție, să vedem dacă au profilul potrivit pentru meseriile respective. Din punctul acesta de vedere avem o problemă și cu orientarea profesională, care e deficitară atât în familie, cât și la școală. Toată lumea își orientează copiii către studii superioare. Orice, numai să fie facultate”, a mai spus Nicu Durău.

În acest an şcolar, la nivelul judeţului Olt, funcţionează trei clase de învăţământ profesional dual, la liceele Metalurgic şi „Alexe Marin” din Slatina, una susţinută de Alro.

Comentarii

Redacţia

2019-01-29 12:01:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...