Angajaţii de la Ambulanţa Olt au protestat, la Bucureşti, în faţa a trei ministere

15 angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt au protestat, miercuri, în Capitală, în faţa a trei ministere. Sindicaliştii cer condiţii mai bune de muncă, autosanitare noi, iar salariile să nu le scadă de la începutul anului viitor. Aceştia se plâng că sunt expuşi riscurilor, iar de câteva ori echipajele au fost agresate de pacienţi sau de aparţinători.

Liderul Sindicatului Ambulanţă Olt, Marian Lazăr, a declarat că prin protestele de miercuri se încearcă stoparea diminuării veniturilor lunare pentru angajaţi. Totodată, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de starea critică a parcului de ambulanţe.

„Principalele revendicări sunt stoparea diminuării veniturilor lunare pentru personalul sanitar, respectiv serviciile de ambulanţă începând cu ianuarie 2018. Suntem total nemulţumiţi de situaţia şi starea critică a parcului de ambulanţă şi vrem să nu aibă loc transferul de contribuţii de la angajator la angajat”, a spus Lazăr.

Sindicaliştii olteni, alături de alţi colegi din ţară au protestat în faţa Ministerului Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor. Aceşti doresc condiţii mai bune de muncă. Marian Lazăr spune că personalul de pe ambulanţă este tot timpul expus şi au fost cazuri când echipajele au fost chiar lovite de pacienţi sau de aparţinătorii acestora.
 
„Am protestat la Ministerul Muncii, unde am primit promisiuni că nu ni se vor diminua salariile, ci vor creşte. O delegaţie a mers la Ministerul Sănătăţii, ministrul a coborât la noi şi ne-a asigurat ca va face tot posibilul să nu pierdem nimic la salarii. Vrem condiţii mai bune de muncă ca să ne putem face treaba.
Ore suplimentare facem, mai luăm şi bătaie, nu cerem mare lucru, măcar să  rămână salariile aşa”
, a adăugat Lazăr.