Economie

2018-05-23, 14:37:43

Angajaţii de la Prysmian Slatina ameninţă cu greva japoneză

Angajaţii Grupului Prysmian din Slatina ameninţă că vor intra în grevă japoneză, în primă instanţă, dacă revendicările lor nu vor fi luate în seamă, reclamând printre altele faptul că persoane care desfăşoară aceeaşi muncă sunt plătite diferit.

Surse din cadrul fabricii Prysmian Slatina au declarat, pentru Gazeta Nouă, că nemulţumirile în rândurile angajaţilor au început, în urmă cu câteva săptămâni, când statul de plată a ajuns la o parte dintre muncitori, aceştia sesizând diferenţe în ceea ce priveşte plata unor persoane care desfăşoară aceeaşi activitate.

Aceleaşi surse au declarat că negocierile dintre reprezentanţii angajaţilor şi cei ai patronatului desfăşurate în cursul zilei de miercuri vor fi decisive. Oamenii ameninţă că dacă nu le sunt rezolvate revendicările vor intra în grevă japoneză.

Revendicările transmise sunt următoarele: mărire salarială cu 25%, neimpozitarea voucherelor de vacanţă, conform Contractului colectiv de muncă, acces la informaţiile din Contractul colectiv de muncă, consultarea membrilor sindicatului înainte de negociere ori semnarea unor anexe la Contractul colectiv de muncă, menţinerea procentelor de anul trecut la primele acordate, implementarea cât mai urgentă a grilei de salarizare, acordarea de primă de producţie, negocierea anuală a Contractului colectiv de muncă.

Totodată,oamenii reclamă faptul că nu există o programare prealabilă a orelor de muncă, angajaţii neştiind de pe o săptămână pe alta care este programul.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii Prysmian Group nu au trimis un punct de vedere cu privire la această situaţie.

Comentarii

Redacţia

2018-05-23 14:37:43

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...