Social

2020-05-05, 12:45:03

Angajaţii DGASPC şi beneficiarii centrelor din Băbiciu şi Cezieni, testaţi negativ la Covid-19

112 angajaţi ai DGASPC şi beneficiarii centrelor rezidenţiale din Băbiciu şi Cezieni au fost testaţi negativ pentru coronavirus, potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt.

Personalul şi beneficiarii au fost testaţi după ce doi angajaţi ai centrelor de îngrijire şi asistenţă din judeţ, aflate în subordinea DGASPC Olt, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

„Referitor la prelevarea celor 112  probe pentru testarea Covid-19 în cazul beneficiarilor și salariaților din cele două centre rezidențiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, probe prelevate în perioada 2 – 3 mai 2020, vă comunicăm că rezultatul testării este negativ”, se arată în comunicatul remis de Prefectura Olt.

Sursa citată mai precizează că, în cazul salariaților centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, se va continua testarea conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), adică de două ori pe lună, respectiv la intrarea și ieșirea din tura de 14 zile.

Unul dintre cei doi angajaţi ai DGASPC confirmaţi duminică cu COVID-19 ar fi luat virusul de la o persoană izolată în centru, testată la sfârşitul perioadei de izolare - 24 aprilie 2020, cu rezultat pozitiv primit în data de 1 mai 2020.

La cealaltă persoană se suspicionează că a intrat ca infectat, la începutul perioadei de izolare în centrul de ingrijire, iar infectia s-a produs în afara obiectivului. Persoana a fost testata la intrare în izolare – 25 aprilie 2020, cu rezultat pozitiv primit în data de 2 mai 2020.

Comentarii

Redacţia

2020-05-05 12:45:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...