Social

2019-05-15, 10:31:13

Angajatorii din judeţul Olt, băgaţi în sedinţă de ITM Olt

Pentru a facilita angajarea tinerilor dornici să se formeze la locul de muncă, ITM Olt a organizat o întâlnire în această săptămână, la sediul insituţiei, cu reprezentanţi ai angajatorilor, cărora le-a adus la cunoştinţă avantajele încadrării ucenicilor. Campania de informare are drept scop formarea profesională la locul de muncă, în funcţie de cerinţele pieţei.

ITM Olt desfăşoară o acțiunea de informare și conștientizare cu privire la respectarea legislației specifice privind ucenicia la locul de muncă, efectuarea stagiului la locul de muncă pentru absolvenții de învătământ superior și internshipul. În acest sens, în această săptămână, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, a fost organizată o întâlnire cu reprezentanți ai angajatorilor, lucrători desemnaţi pentru a se ocupa de activităţile de personal, reprezentanţi ai partenerilor sociali, precum şi alte persoane interesate.

Întâlnirea a avut drept scop informarea entităților care au calitatea de angajatori, în ceea ce privește dezvoltarea carierei și a procesului de formare profesională continuă și respectiv la locul de muncă, asigurarea tranziției absolvenților de învățământ superior de la sistemul de educație la piața muncii şi facilitarea integrării sociale a persoanelor interesate, cu vârsta peste 16 ani, în concordanță cu aspirațiile profesionale și cu necesitățile pieței muncii.

Contractele de ucenicie sunt subvenţionate de stat cu 2. 250 de lei pentru fiecare persoana încadrată în muncă.
Comentarii

Redacţia

2019-05-15 10:31:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...