Comentariul Gazetei

2019-07-18, 16:14:26

Animalul

Situaţia despre care am scris, astăzi, din comuna Topana, unde o comunitate este efectiv terorizată de un taur, ar putea fi hilară, amuzantă, dacă n-ar fi tragică. Oamenii care mi-au spus despre ce li se întâmplă sunt disperaţi şi m-au sunat pe mine în speranţa că le voi rezolva problemele, după ce autorităţile s-au dovedit a fi neputincioase.

Poate că majorităţii cititorilor, oameni de litere, reprezentanţi ai middle-class-ului românesc, care lucrează la birou, pe laptop sau PC, nu-i pare mare lucru. Situaţia pare desprinsă dintr-un banc. De la firul ierbii sau al porumbului, situaţia este cu adevărat disperată. Dacă taurul sălbăticit distruge o jumătate de hectar de porumb sau chiar şi mai puţin, este mai grav pentru omul de la ţară decât dacă i-ar fi afectată integritatea corporală, aşa cum, din păcate, s-a şi întâmplat cu un bărbat în vârstă de 68 de ani, chiar miercuri seara.

Absurdul situaţiei vine abia după ce nici poliţiştii şi nici primarul nu reuşesc să-l determine pe proprietarul bovinei să respecte nişte norme minime de convieţuire. Trist cu adevărat este că în mici comunităţi ca aceasta din nordul judeţului s-au conservat şi astfel de situaţii, nu doar arhitectura, datinile sau produsele culinare.

Comentarii

Redacţia

2019-07-18 16:14:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...