Agricultură

2019-09-10, 13:47:41

Anunţ făcut la Slatina: Codul de bune practici agricole, modificat de Ministerul Apelor

Codul de bune practici agricole nu va mai fi la fel de restrictiv, reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor anunţând marţi, la Slatina, că printre modificări se numără scurtarea perioadei în care fermierii nu aveau voie să dea cu îngrăşăminte pe sol.

Naiana Milea, director în cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor, a declarat, marţi, la Slatina, că acest modificările aduse acestui cod vor intra în consultare publică, de săptămâna viitoare.

„Codul de bune practici agricole, care conținea prevederi destul de restrictive pentru fermieri, a fost modificat și de săptămâna viitoare va intra în consultare publică cu fermierii și cu toate asociațiile de fermieri, toate aceste modificări însemnând o relaxare destul de importantă pentru fermieri atât în ceea ce privește perioada de interdicție, care se scurtează și se calculează în funcție de datele climaterice ale fiecărei zone cât și în ceea ce privește cantitatea de îngrășăminte minerale care se pot aplica și care, de asemenea, se mărește”, a afirmat ea.

Reprezentantul Guvernului i-a îndemnat pe fermieri să vină cu propuneri şi puncte de vedere.

„Rugăm toți fermierii care folosesc Codul de bune practici agricole ca o biblie pentru activitatea lor agricolă și care sunt condiționați de prevederile lui în obținerea subvențiilor de la APIA să se uite peste aceste prevederi și să ne spună punctul lor de vedere. Pentru că probabil sunt unele activități sau arii de activitate care poate nu sunt acoperite”, a explicat Naiana Milea.

Comentarii

Redacţia

2019-09-10 13:47:41

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...