Sănătate

2018-03-12, 15:19:22

Aparatură medicală de aproape 3 milioane de lei, la Spitalul Slatina

În cel mai scurt timp, cinci noi echipamente medicale vor ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, documentaţiile sunt deja urcate în SEAP. Astfel, o nouă linie chirurgicală laparoscopică şi un aparat de radiologie fix vor ajunge în această primăvară în cea mai mare unitate medicală din judeţ.

Ehipamente medicale în valoare de 2,7 milioane de lei, plus TVA, bani de la ordonatorul de credite, Consiliul Judeţean Olt, vor ajunge în această primăvară la Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

O nouă linie chirurgicală laparoscopică full HD, un aparat de radiologie fix, un aparat de anestezie, un braţ radiologic C Arm şi un aparat de facoemulsificare sunt cele mai noi echipamente medicale care vor ajunge în mâinile medicilor slătineni.

„Linia laparoscopică va fi pentru Chirurgie, astfel încât după achiziţionarea ei vom putea lucra cu două astfel de linii. Va fi una full HD. Aparatul de radiologie va fi amplasat în Blocul Medical, acolo unde aveam unul, dar este defect de aproximativ doi ani. Braţul radiologic este pentru Urologie, iar aparatul de facoemulsificare pentru Oftalmologie. Cu ajutorul acestui aparat se vor putea face operaţii de cataractă. Finanţarea pentru toate aceste echipamente vine de la Consiliul Judeţean Olt”, a declarat managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea.

Comentarii

Redacţia

2018-03-12 15:19:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...