Comunitate

2017-01-04, 14:43:21

APIA Olt a descoperit nereguli la 60 la sută dintre fermierii controlaţi

Peste şase mii de fermieri olteni au fost incluşi în campania 2016-2017 în eşantionul de control, însă reprezentanţii APIA Olt nu au reuşit să finalizeze verificările nici până la acest moment. Problema este că la peste 60 la sută dintre cei controlaţi au fost descoperite nereguli.

Peste şase mii de fermieri olteni au fost incluşi în eşantionul de control din campania 2016-2017, iar reprezentanţii APIA Olt nu au putut finaliza aceste verificări.

Directorul executiv adjunct al APIA Olt, George Dumitrescu, a declarat că au mai rămas de verificat 16 la sută din eşantionul de control stabilit de la nivel central, în toamna anului trecut.

„Mai avem 13 la sută din fermieri de verificat, până la finalul lunii o să terminăm. Nu suntem singurul judeţ din ţară care nu a finalizat controalele, doar opt au terminat. În niciun an nu am terminat atât de târziu, însă imaginile prin satelit ne-au venit foarte târziu, iar eşantionul de control stabilit pentru Olt a fost foarte mare”,
a spus George Dumitrescu.

Toţi fermierii olteni controlaţi îşi vor primi subvenţia pe suprafaţă în februarie-martie. Problema este că au fost constate nereguli la 60 la sută din cei verificaţi până acum.

„Au fost constatate nereguli, iar toţi fermierii care sunt în această situaţie vor fi chemaţi luna aceasta pentru clarificare. La 60 la sută dintre fermierii verificaţi prin teledetecţie au fost descoperite mici nereguli, suprapuneri sau există situaţii în care nu se vede clar cultura”, a adăugat Dumitrescu.

36.457 de fermieri olteni au depus cereri pentru plata pe suprafaţă în 2016.        

Comentarii

Redacţia

2017-01-04 14:43:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro