Agricultură

2020-02-13, 11:29:37

APIA Olt: „Fermierii trebuie să respecte data şi ora programării”. Peste 30.000 de olteni sunt aşteptaţi să ceară subvenţia

30.196 de fermieri din judeţ vor primi invitaţii să se prezinte la centrele APIA ca să depună Cererea unică de plată. Fermierii olteni trebuie să respecte data şi ora programării. Subvenţia va putea fi cerută începând cu 2 martie.

Reprezentanţii APIA Olt spun că fermierii pot merge încă de acum să-şi procure documentele de la primăriile locale.

„Fermierii trebuie să respecte data şi ora programării. De asemenea, le recomandăm sa meargă la primărie pentru eliberarea adeverinţei conform înscrisurilor din registrul agricol, lucru pe care pot să îl faca chiar înainte de a primi invitaţia cu programarea la instituţia noastră”, a spus purtătorul de cuvânt al APIA Olt, Corina Grecea.

APIA Olt a demarat de miercuri Campania de informare a fermierilor privind depunerea Cererii unice de plată, în anului 2020.

Cererile unice de plată se depun până la data de 15 mai. Subvenţia poate fi cerută şi după data de 15 mai, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de unu la sută pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă Cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 mai. Dacă o astfel de întârziere depășește 25 de zile calendaristice, Cererea de ajutor sau Cererea de plată este considerată inadmisibilă, iar beneficiarului nu i se acordă niciun ajutor sau sprijin.

Fermierii vor depune la APIA Olt o singură Cerere unică de plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

În Campania 2020, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online la adresa: http://lpis.apia.org.ro/. Finalizarea şi închiderea cererii unice de plată în IPA-Online se face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea Cererii unice de plată, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

Comentarii

Redacţia

2020-02-13 11:29:37

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...