Agricultură

2019-08-05, 14:19:16

APIA Olt începe să-i notifice pe rentierii care nu şi-au vizat carnetele. Aceştia riscă să nu mai primească banii

Din cei 826 de rentieri olteni, 201 nu şi-au vizat carnetele, în acest an. Dacă nu vor veni până pe 31 august să le vizeze, aceştia riscă să piardă renta. Cei de la APIA Olt au început deja să-i notifice.

Rentierii din judeţ trebuie să se prezinte la Centrul Judeţean APIA Olt pentru obţinerea vizei aferente anului 2018, cu următoarele documente, în original: carnetul de rentier agricol; actul de identitate al solicitantului; decizia de la comisia de expertiză medicală - pentru solicitanţii pensionaţi pe caz de boală gradele I  și II / decizia de la comisia de expertiză medicală și decizia de pensionare la limită de vârstă - pentru solicitanţii pensionaţi pe caz de boală gradele I și II a cărei pensie de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă; procură notarială autentificată/curatelă/hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă din care să reiasă că solicitantul este tutore legal al rentierului agricol, în original, numai pentru cazurile în care solicitarea vizării carnetului de rentier agricol este făcută de un reprezentant legal; contractele de arendare încheiate până la data de 30 septembrie 2011; extras de cont pe numele rentierului agricol, deschis la oricare bancă de pe teritoriul României, în lei; declarația pentru obţinerea vizei anuale.

Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia în anul 2018 poate fi încasată de moştenitorii săi.

Plata rentei viagere va fi efectuată într-o singură rată, până pe 30 noiembrie.

Comentarii

Redacţia

2019-08-05 14:19:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...