Agricultură

2020-03-17, 09:46:17

APIA Olt suspendă controalele din teren

Pentru prevenirea riscului de răspândire a infecţiei cu virusul COVID-19, APIA a restricţionat accesul vizitatorilor de orice fel în sediile centrale, judeţene şi locale, suspendând mai multe activităţi. Mai mult, inspectorii nu vor mai efectua controalele din teren, specifice perioadei.

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură a suspendat activitatea de vizare a carnetelor de rentier agricol şi de primire a cererilor unice a plăţii pe suprafaţă. De asemenea, controalele din teren ale inspectorilor au fost suspendate. 

Controalele la faţa locului s-au suspendat, până la data de 31.03.2020, pentru măsurile: acordarea  ajutorului  financiar FEGA  în cadrul Programului pentru şcoli  al României, acordarea ajutorului financiar pentru programele de reconversie/ restructurare a plantaţiilor viticole, asigurarea recoltei plantaţiilor viticole cu soiuri de struguri de vin, acordarea sprijinului financiar pentru Măsura de investiţii în sectorul vinicol. S-a suspendat efectuarea controalelor pe teren pentru anexa 17 B sau alte tipuri de controale, ca urmare a unor sesizări, reclamații, controale specifice măsurilor de agromediu, acolo unde se impune prezența fermierului. De asemenea, s-a suspendat deplasarea în teren a consilierilor Direcției Antifraudă Control Intern și a auditorilor APIA (în baza delegațiilor, ordinelor de control/serviciu)”, transmite APIA Olt.

Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură a prelungit  perioada de depunere a cererilor de sprijin în cadrul sesiunii nr. 4 aferentă submăsurii 8.1 „Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite” și sesiunii nr. 3 aferentă submăsurii 15.1 ”Plăți pentru angajamente de silvomediu”, similar cu prelungirea perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2020; cea de depunere a cererilor de plată pentru submăsura 8.1 ”Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”, sesiunile 1, 2 și 3 și submăsura 15.1 ”Plăți pentru angajamente de silvomediu” , sesiunile 1 și 2, similar cu prelungirea perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2020, cât şi perioada de depunere a deconturilor justificative aferente trimestrul I pentru beneficiarii Măsurii 14 „Bunăstarea animalelor” cu o lună, respectiv până la data de 31.05.2020, urmând a fi propuse măsuri suplimentare în funcție de evoluția restricțiilor impuse pe fondul epidemiei. 

Singurele activităţi care se desfăşoară, cu respectarea anumitor reguli, în contextul epidemiei cu noul coronavirus sunt: primirea documentelor privind schemele de sprijin cuplat în sector vegetal 2019, care se vor depune la sediul APIA (Centre județene și Centre locale), la intrarea în instituție și vor fi ridicate de către funcționarii implicați şi activitatea de eliberarea a adeverinţelor privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii Măsurii 14 – Bunăstarea animalelor pachet a) și pachet b) anul de angajament 2020 se va realiza în condițiile date, conform solicitărilor, funcționarii implicați vor prelua solicitările și vor preda adeverințele la intrarea în instituție.


Comentarii

Redacţia

2020-03-17 09:46:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...