Aproape 100 de persoane au încheiat contracte, de la începutul anului, pentru a se asigura în sistemul public de pensii. Valoarea contribuţiei este de 520 de lei

Persoanele care nu realizează venituri din activităţi profesionale se pot asigura în sistemul public de pensii cu 520 de lei lunar. Valoarea contribuţiei a crescut de la 475 de lei, cât era anul trecut, ca urmare a creşterii salariului de bază minim brut la 2.080 de lei. De la începutul anului 2019, 82 de persoane au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Pensii Olt.

Persoanele care nu au un loc de muncă, dar care doresc să se asigure în sistemul unitar de pensii publice, pot încheia contracte cu Casa Judeţeană de Pensii Olt. De la 1 ianuarie, suma pe care trebuie să o plătească o persoană care nu are un contract de muncă, dar care doreşte să beneficieze de pensie, este de 520 de lei. Potrivit datelor furnizate de Casa de Pensii Olt, peste 1.000 de persoane care nu calitatea de salariat sau pensionar sunt asigurate în sistemul public de pensii. De la începutul anului, au fost încheiate alte 82 de noi contracte de asigurare în sistemul public de pensii. Contribuţia reprezintă 25% din valoarea venitului minim asigurat, care de la 1 ianurie este de 2.080 de lei.

Contractul care se încheie cu Casa de Pensii Olt include datele de identificare ale asiguratorului şi ale persoanei asigurate, adresa asiguratului, condiţiile de asigurare, obligaţiile asiguratorului şi ale asiguratului şi clauzele contractuale.

Din 2016, până pe data de 31 decembrie 2018, s-a acordat şi posibilitatea cumpărării de vechime în muncă pentru perioadele din ultimii cinci ani în care nu au avut calitatea de asigurat într-un sistem de pensii. La astfel de plăţi retroactive au apelat aproape 800 de persoane din judeţul Olt, care au plătit peste 44 de miliarde de lei vechi.