Agricultură

2019-05-28, 14:33:06

Aproape 16 milioane de euro vor intra în judeţ. Legumicultor: „Suntem de acord cu dublarea subvenţiei pentru cei care produc roşii în sezonul rece”

Fermierii olteni sunt de acord cu dublarea subvenţiei pentru fermele care reuşesc să producă roşii în sezonul rece. Banii le vor permite noi investiţii în centrale performante.

Ionuţ Rada de la Obârşia spune că este normal ca pentru o subvenţie dublă, fermierii să îndeplinească condiţii stricte. 
 
„Am înţeles că se lucrează la dublarea subvenţiei pentru tomate. O subvenţie dublă se va primi doar cu respectarea unor anumite condiţii. Eu sunt de acord cu dublarea subvenţie pentru cei care produc roşii în sezonul rece. Trebuie să se facă o diferenţiere, pentru că eu sunt unul dintre fermierii care am investit foarte mult. Vorbim de dublarea subvenţiei de la 3.000 la 6.000 de euro pentru cei care produc tomate în solarii încălzite în perioada 1 decembrie - 1 mai. Să fie acoperită şi perioada iernii. Va fi greu, spre imposbil să producem în solar roşii în ianuarie, dar cu siguranţă te poţi duce cu producţia de toamnă până în decembrie. Dacă investim în centrale performante, în loc să culegem prima recoltă după 20 aprilie, o să o putem face după 20 martie. De fapt, acesta este şi scopul. Să se micşoreze cât mai mult această perioadă”, a spus Ionuţ Rada.

Tot mai mulţi fermieri din judeţ au investit subvenţia de 3.000 de euro primită în Programul Tomata în centrale performante.

Pentru că în acest an 5.250 de legumicultori s-au înscris în acest program, în conturile fermierilor olteni urmează să intre aproape 16 milioane de euro. Suma importantă va genera solarii moderne şi mult mai performante în judeţ.

Comentarii

Redacţia

2019-05-28 14:33:06

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...