Social

2019-07-10, 15:59:36

Aproape 240 de şomeri peste 45 de ani sau părinţi unici susţinători au fost încadraţi în muncă cu sprijinul AJOFM Olt

O categorie greu ocupabilă la nivelul judeţului Olt, şi nu numai, o reprezintă persoanele trecute de vârsta de 45 de ani. Prin urmare, statul subvenţionează aceste locuri de muncă. Potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, în prima jumătate a anului au fost încadrate în muncă 239 de şomeri peste 45 de ani sau care sunt unici susţinători ai familiilor monoparentale.

Statul acordă lunar, pe o perioadă de 12 luni, o subvenţie în cuantum de 2.250 de lei angajatorilor care încadrează în muncă şomeri peste 45 de ani sau părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni. Datorită acestei măsuri, potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt 249 de astfel de persoane au fost încadrate în muncă la nivelul judeţului Olt.

De asemenea, o astfel de subvenţie se mai acordă celor care încadrează tineri cu vârsta până în 25 de ani, care nu au un loc de muncă şi nu urmează o formă de învăţământ sau cursuri de formare profesională şi se află în evidenţele agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă. De la începutul anului, potrivit datelor AJOFM Olt au fost încadrate în muncă 44 astfel de persoane. 


Comentarii

Redacţia

2019-07-10 15:59:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...