Comunitate

2017-12-05, 15:59:11

Aproape 30 de kilograme de intestine de porc şi oaie, reţinute de la comercializare

DSVSA Olt a efectuat 57 de controale, în perioada 25 noiembrie - 4 decembrie, în unităţi de depozitare a produselor de origine animală şi nonanimală, supermarketuri, restaurante, fast-food-uri, grătare mici, laboratoare patiserie-cofetărie, magazine alimentare şi târguri. Totodată, au fost reţinute de la comercializare aproape 30 de kilograme de intestine de porc şi oaie.

Controalele efectuate de către DSVSA Olt au scos la iveală nereguli precum: manipulare, depozitare şi etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, fără respectarea normelor de igienă, supraaglomerare în spaţiul de depozitare, dar şi nerespectarea programului de autocontrol. Unele unităţi funcţionau fără a deţine înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

În urma neregulilor constatate în unităţile verificate, reprezentanţii DSVSA Olt au aplicat şase amenzi contravenţionale, în valoare de 7.800. 

Totodată, s-au reţinut oficial 29,85 kilograme de intestine de porc şi oaie, ca urmare a nerespectării condiţiilor de depozitare.


Comentarii

Redacţia

2017-12-05 15:59:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...