Social

2018-11-08, 15:43:24

Aproape 600 de bilete de tratament acordate gratuit, de la începutul anului, pensionarilor din judeţul Olt

Gradul de valorificare a biletelor de tratament, alocate judeţului Olt, în acest an, este de sută la sută. Aproape 3.700 de pensionari au plecat la tratament prin tichete subvenţionate de stat. Dintre acestea, 593 au fost acordate gratuit persoanelor cu handicap, invalizilor şi deportaţilor politic.

Pentru a se trata de diverse afecţiuni, pensionarii beneficiază an de an de bilete de tratament în staţiunile balenoclimaterice din ţară, pentru care achită jumătate din cuantumul pensiei. De la începutul anului, Casa Judeţeană de Pensii Olt a înregistrat peste 6.800 de cereri, interesul pentru obţinerea unui bilet de tratament la preţ redus fiind foarte mare.

Cererea nu a fost onorată în totalitate, pensionarilor olteni fiindu-le alocate, până în luna noiembrie, aproape 3.700 de bilete. Dintre acestea, 593 de tichete au fost acordate gratuit. Potrivit legii, de gratuitate beneficiază persoanele cu handicap, invalizii, deportaţii politic şi cei care au accidente de muncă sau boli profesionale confirmate.

Pensionarii olteni vor putea pleca la tratament şi în luna decembrie, când vor fi alocate alte bilete de tratament, pentru care pensionarii plătesc jumătate din valoarea pensiei. Anul trecut, vârstnicii din judeţul Olt au avut la dispoziţie peste 4.000 de bilete de tratament. Cele mai solicitate staţiuni au fost cele de pe Valea Oltului.

Comentarii

Redacţia

2018-11-08 15:43:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...