Sănătate

2018-11-06, 14:04:38

Aproape două mii de olteni, cu infecţii respiratorii. Peste şapte sute au fost diagnosticaţi cu pneumonii

Numărul infecţiilor respiratorii a crescut la nivelul judeţului cu zece procente. Aşa se face că aproape două mii de olteni se confruntă cu infecţii respiratorii, iar 763 au fost diagnosticaţi cu pneumonii, doar în ultima săptămână.

Vremea nefiresc de caldă pentru această perioadă a făcut ca tot mai mulţi olteni să se confrunte cu infecţii respiratorii acute, alţi 763 având pneumonie. Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, frecvenţa îmbolnăvirilor a înregistrat o creştere cu peste zece procente faţă de media ultimelor săptămâni.

Autorităţile spun că vaccinarea rămâne cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică.

La nivelul judeţului au fost repartizate 23.830 doze de vaccin antigripal, deşi numărul dozelor solicitate se ridică la 30.300.

Din cantitatea repartizată în judeţ, au fost administrate 8.868 doze, acestea ajungând la persoanele aflate în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet, obezitate sau astm, la două gravide, la medici şi cadre sanitare medii şi personalul auxiliar din unităţile medicale, dar şi la copiii şi adulţii aflaţi în instituţiile de ocrotire socială. 

Astfel, în stocul DSP Olt mai există patru mii de doze, în timp ce aproape 11.000 se află în cabinetele medicilor de familie din judeţ.


Comentarii

Redacţia

2018-11-06 14:04:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...