Sănătate

2019-05-29, 12:27:23

Aproape o sută de olteni au fost înţepaţi de căpuşe, în ultimele două luni. Specialiştii, avertisment despre boala infecţioasă

99 de olteni s-au prezentat la UPU Slatina şi la Centrul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Caracal, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Toţi cei înţepaţi pot dezvolta o boală infecţioasă.

Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, în perioada 1 aprilie-28 mai, 99 de olteni au avut de suferit din cauza căpuşelor şi au ajuns pe mâna medicilor de la spitalele din Slatina şi Caracal.

Specialiştii DSP Olt îi avertizează pe olteni să se protejeze împotriva căpuşelor, pentru că în urma înţepăturilor aceştia pot dezvolta borrelioza, o boală infecţioasă.

În cadrul măsurilor de protecţie personală împotriva infestării cu căpuşe, DSP Olt recomandă populaţiei:
- protecţia individuală în cazul deplasării în zone de risc, purtarea unor haine
deschise la culoare, cu pantaloni lungi introduşi în şosete de culoare deschisă şi textură deasă;
- purtarea unor pantofi fără orificii sau decupaje;
- prezentarea la medic în cazul în care se constată prezenţa unei căpuşe fixată pe
piele, atât în scopul extragerii corecte, cât şi în vederea educaţiei pentru observarea eventuală a apariţiei unor simptome.

Creşterea numărului de îmbolnăviri transmise prin căpuşe este favorizată de schimbările climatice, fluctuaţii de temperatură, precipitaţii abundente şi vegetaţie.

Comentarii

Redacţia

2019-05-29 12:27:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...