Agricultură

2019-09-16, 13:50:42

Aproape opt tone la hectar, producţia la porumb. Cum au reuşit oltenii să obţină o asemenea recoltă

Reprezentanţii Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Caracal au înregistrat o producţie record la porumb. Astfel, producţia la hectar a fost de şapte-opt tone.

Directorul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare Agricolă Caracal, inginerul Marius Bran, a precizat că porumbul a fost în acest an o cultură profitabilă. Acesta a explicat că a înregistrat producţii de aproape opt tone la hectar, pentru că tehnologiile au fost aplicate la timp.

„Am reuşit să obţinem o asemenea producţie datorită tehnologiei, ce a fost realizată în perioada optimă. Am folosit inputuri de top, însă şi natura ne-a ajutat foarte mult, pentru că au căzut precipitaţii în perioadele optime de dezvoltare. Porumbul a fost o cultură profitabilă în acest an. Producţia înregistrată este uşor peste cea de anul trecut”, a spus inginerul Marius Bran.

Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Caracal a avut, în acest an, 380 de hectare cultivate cu porumb.


Comentarii

Redacţia

2019-09-16 13:50:42

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...