Sănătate

2018-12-04, 13:52:12

Aproape trei mii de copii, restanţieri la două tipuri de vaccin

În depozitele DSP Olt nu mai există nicio doză din vaccinul Adacel şi nici din produsul biologic Tetraxim. Mai mult de atât, aproape trei mii de copii din judeţ sunt restanţieri la imunizarea cu aceste tipuri de vaccin.

Vaccinul Adacel, care se adresează copiilor de 14 ani, aceştia fiind imunizaţi împotriva difteriei şi tetanosului, nu mai există în depozitele DSP Olt de luni bune. Potrivit datelor funizate de DSP Olt, numărul restanţierilor a ajuns la peste 2.200 şi creşte de la o zi la alta.

„În mod normal, aproximativ trei sute de copii trebuie să fie vaccinaţi lunar cu Adacel. Începând cu trimestrul al doilea, Ministerul Sănătăţii a fost semnalizat asupra tendinţei de epuizare a stocului, în vederea demarării procedurii de licitaţie naţională. De la 1 iulie nu mai avem nicio doză”,
se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Vaccinul Tetraxim este administrat copiilor de şase ani şi conţine patru tipuri de antigene: difterie, tetanos, pertusis şi poliomielită. Şi în cazul acestui produs biologic, numărul restanţierilor a ajuns la 740, iar autorităţile locale nu au date despre perioada în care vor primi doze noi.


Comentarii

Redacţia

2018-12-04 13:52:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...