Aproape zece kilograme carne şi preparate din carne, reţinute de la comercializare. Unitate le vindea oltenilor carne neetichetată

Din cauza caniculei de la finalul săptămânii trecute, reprezentanţii DSVSA Olt au intensificat controalele. Reprezentanţii unei unităţi alimentare din judeţ se joacă cu sănătatea oltenilor, pentru că aceştia vindeau carne şi produse din carne neetichetate.

Week-end plin pentru inspectorii DSVSA Olt, care au efctuat 62 de controale la unităţi ce îşi desfăşoară activitatea în domenii precum fabricarea produselor de panificaţie şi a produselor de patiserie, unităţi de depozitare a produselor de origine animală şi nonanimală, magazine alimentare, pensiuni turistice şi unităţile de alimentaţie publică. Totodată, în cel mai călduros weekend, specialiştii DSVSA Olt au făcut controale în pieţele agroalimentare din Slatina, Balş, Caracal şi Corabia.

Instituţia olteană a constatat nereguli, aplicând şapte amenzi contravenţionale în valoare totală de 50.600 lei şi cinci avertismente. Astfel, s-a constatat că unele unităţi aveau o igienă şi depozitare necorespunzătoare. Totodată, au fost descoperite produse neetichetate corespunzător, iar unele unităţi au restricţionat accesul celor de la DSVSA Olt.

Tot în cadrul controalelor efectuate la finalul săptămânii trecute, inspectorii DSVSA Olt au reţinut oficial de la comercializare 8,85 kilograme de carne şi produse din carne, acestea fiind neetichetate.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, Venera Popa, a declarat că aceste produse au fost reţinute de la o unitate din judeţ şi nu din Slatina.

„Unitatea de la care au fost reţinute oficial carnea şi produsele din carne nu este din Slatina, ci de undeva din judeţ. Nu putem oferi mai multe detalii. Nu trebuie neapărat închisă unitatea când sunt întâlnite astfel de situaţii”, a spus medicul Venera Popa.