Asistenţi cu studii superioare pe unele secţii ale SJU Slatina. Stăncioiu: „Ca procent sunt foarte puţini, însă mulţi asistenţi s-au înscris acum la studii superioare”

Pe câteva secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina lucrează şi asistenţi cu studii superioare. Directorul de îngrijiri medicale de la spitalul slătinean, Mirela Stăncioiu, spune însă că numărul acestor cadre medicale este mic.

838 de asistenţi medicali are Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar pe câteva secţii lucrează şi astfel de cadre medicale cu studii superioare. Sunt specialişti rari, pentru că pregătirea la o facultate cu acest profil înseamnă patru ani de studiu.

Directorul de îngrijiri medicale de la spitalul slătinean, Mirela Stăncioiu, a precizat că unitatea medicală are asistenţi cu studii superioare doar pe câteva secţii. Adică aceşti specialişti pot fi număraţi pe degete.

„Avem şi asistenţi cu studii superioare la nivelul Spitalului Slatina. La Terapie Intensivă chiar acum recent s-a angajat o fată cu studii superioare. Acum au început să facă, de doi-trei ani. Absolvenţii dau mai mult credit facultăţilor, dar încă nu au apărut în câmpul muncii. Acum Facultatea de Asistenţi Medicali şi Moaşe este de patru ani. Sunt foarte puţini asistenţi cu studii superioare, pentru că nici nu sunt scoase posturi la concurs pe studii superioare. De exemplu, când am scos la concurs post pe studii superioare, nu s-a prezentat nimeni. Avem asistenţi cu studii superioare la ORL, la Ginecologie, moaşă la sala de naşteri, la Managementul calităţii, la Sterilizare, la Neonatologie, dar sunt puţini. Ca procent sunt foarte puţini, însă mulţi asistenţi s-au înscris acum la studii superioare. De exemplu, la Sterilizare, din peste 20 de asistenţi, avem unul singur cu facultate”, a spus Mirela Stăncioiu.