Sport

2017-04-20, 14:26:33

Aşteptată cu interes, Legea Sportului va fi modificată. MTS: „Propunerea este în consultare, îşi urmează fluxul de avizare interministerială”

O legislaţie clară, care să permită finanţarea fotbalului, este aşteptată cu interes de autorităţile publice locale. În această perioadă se lucrează la proiectul de modificare a Legii Sportului. Adoptarea unei legislaţii clare poate reînvia fotbalul slătinean, aflat într-un con de umbră, după ce municipiul reşedinţă de judeţ nu mai este reprezentat în competiţiile organizate de FRF.

În legea actuală, există un articol care permite ca autorităţile locale să suporte toată gama de cheltuieli, inclusiv cele privind salariile, însă în normele de aplicare ale legii nu există. O legislaţie bine definită este aşteptată cu interes, iar în acest sens, Ministerul Tineretului şi Sportului, în colaborare cu alte ministere, lucrează la proiectul de modificare a legii.

Potrivit departamentului de comunicare din cadrul MTS, propunerea este în consultare.

„Propunerea de OUG este în consultare şi îşi urmează parcursul pe fluxul de avizare interministerială”, se arată în comunicatul remis de MTS.

Odată cu noua legislaţie, judeţul Olt ar putea fi reprezentat din nou pe harta fotbalului românesc. Pe lângă secţiile de box, atletism, handbal, karate, tenis de masă, lupte greco-romane, în cadrul Clubului Sportiv Municipal Slatina ar putea fi înfiinţată secţie de fotbal.

Supranumit sportul rege, fotbalul rămâne cel mai popular sport. De altfel, Slatina dispune de bază sportivă, terenul sintetic din cadrul Complexului „1 Mai” fiind folosit în această perioadă de juniorii de la CSS Slatina.

Comentarii

Redacţia

2017-04-20 14:26:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro