Comunitate

2018-10-01, 12:06:26

Au fost desemnate firmele care vor proiecta şi construi primele două tronsoane ale drumului expres Craiova-Slatina-Piteşti

Firmele care vor proiecta şi executa primele două tronsoane ale drumului expres Craiova-Slatina-Piteşti au fost desemnate, astăzi, potrivit anunţului făcut de premierul Viorica Dăncilă, la Universitatea din Craiova.

Premierul a afirmat că lucrările ar trebui să fie gata în trei ani, garanţia pe care trebuie să o dea constructorii fiind de şapte ani.

„Astăzi, au fost desemnaţi câştigătorii contractelor de proiectare şi execuţie ai drumului expres în regim de autostradă Craiova - Piteşti, tronsoanele I şi II. Durata de realizarea a acestor contracte este de 36 de luni, perioada de garanţie a lucrărilor este de şapte ani. Execuţia lucrărilor pe cei 58 de kilometri va duce la decongestionarea semnificativă a circulaţiei rutiere în localităţile Balş şi Slatina. Domnul ministru Şova este astăzi la Craiova şi va prezenta toate detaliile acestui proiect extrem de important şi aşteptat de către craioveni”, a declarat Dăncilă.

Primul Tronson al drumului expres Craiova - Pitești, va avea o lungime de 17 km, o valoare estimată de 479.802.905,88 lei, fără TVA, şi ar urma sa fie construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova și limita județului Dolj. Acest prim Tronson va traversa teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

Tronsonul doi al drumului expres, care va trece pe  teritoriile localităţilor Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina şi Valea Mare.

Întregul proiect are o lungime de aproximativ 121 km și o valoare estimată de 3.770.640.827,48 lei, fară TVA.

Drumul expres Craiova - Pitești va avea  4 benzi de circulație ( două benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud - Vest a României la Coridorul IV Pan European.


Comentarii

Redacţia

2018-10-01 12:06:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...