Eveniment

2015-05-21, 17:22:57

Autospecială pentru stingerea incendiilor, cumpărată cu fonduri europene la Giuvărăşti

Primăria Giuvărăşti a achiziţionat pentru Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii o autospecială de stingere a incendiilor cu apă şi spumă.

Autospeciala, cu o capacitate de 2.000 litri apă şi 100 litri spumogen, a fost achiziţionată prin fonduri europene, proiect finanţat prin GAL (Grup de Acţiune Locală).

 

„A fost luată pe fonduri europene, am intrat în posesia ei în urmă cu două săptămâni. Este o maşină cu o capacitate de 2.000 de litri, iar valoarea achiziţiei este de aproximativ 80.000 de euro. A fost achiziţionată pe Măsura 322, prin Galul «Ecoleg Oltul Inferior»”, a declarat Dorel Imireanu, primarul din Giuvărăşti.

 

Autospeciala va fi folosită pentru stingerea incendiilor din localitatea Giuvărăşti precum şi din localităţile învecinate, Izbiceni, Gârcov şi Izlaz.
 
„Am dorit să achiziţionăm o maşină de pompieri pentru că noi suntem între două limite de acţiune ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, între Vişina şi Turnu Măgurele. Garda Vişina nu vine la noi pentru că se află la o distanţă prea mare, ci veneau cei de la Turnu Măgurele. Deşi este vorba de vreo 20 de kilometri, pompierii teleormăneni ajungeau chiar şi în 50 de minute, din cauza drumului anevoios. Până atunci, însă, incendiul se termina. Aşa am decis să luăm o maşină”, a mai explicat edilul. 
 

Comentarii

Redacţia

2015-05-21 17:22:57

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...