Administraţie

2020-06-23, 13:42:10

Aviz pozitiv pentru Centura mediană a Slatinei. Proiectul de lege merge la votul final

Proiectul de lege prin care o parte din terenul Hergheliei Slatina, pe unde va trece Centura mediană a oraşului, intră în administrarea primăriei a primit avizi pozitiv şi de la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor.


Primarul Emil Moţ a declarat că acum urmează votul final în plenul Camerei Deputaţilor şi, ulterior, promulgarea.

Centura mediană a Slatinei leagă cele două zone industriale din oraş, drumul naţional DN 65 şi drumul judeţean DJ 546.

Valoarea proiectului este de 58.440.178 lei, sumă fără TVA. Sursa de finanţare este bugetul propriu al municipiului Slatina.

Lungimea drumului este de 5,6 kilometri. Va fi un drum cu o bandă jumătate pe sens, lat de 10 metri.

Aproape jumătate din acest drum ar trebui să treacă pe un teren care aparţine Hergheliei Slatina. Un proiect legislativ care vizează transferul acestui teren către Primăria Slatina a fost iniţiat de parlamentarii PSD Olt şi acum aşteaptă votul final în Camera Deputaţilor.

„În urma examinării proiectului de lege şi a opiniilor exprimate de către membrii comisiilor, s-a hotărât, cu majoritate de voturi, să se propună plenului Camerei Deputaţilor adoptarea proiectului de Lege privind trecerea unor terenuri din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor – Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, în domeniul privat al statului și în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, precum şi transmiterea, cu titlu gratuit, a acestora din domeniul privat al statului şi administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în proprietatea privată a Municipiului Slatina şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Slatina. În raport cu obiectul şi conţinutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare”,
se arată în raport.


Comentarii

Redacţia

2020-06-23 13:42:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...