Învăţământ

2018-01-10, 11:02:54

Bacalaureatul începe mai devreme anul acesta. Prima probă, în luna februarie

Prima sesiune a examenului național de bacalaureat debutează în luna februarie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Până atunci, elevii de clasa a XII-a au la dispoziție modele de subiecte în vederea pregătirii celor două testări.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orală în limba romana (proba A). Proba va continua în data de 13 februarie şi va fi urmata de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (14 – 15 februarie).

În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programata evaluarea competentelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Prima probă scrisă – Limba şi literatura română– Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba şi literatura maternă – Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – se va desfăşura joi, 28 iunie.

Absolvenții claselor a XII-a care vor susține la vară Bacalaureatul au la dispoziție modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene, elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

Comentarii

Redacţia

2018-01-10 11:02:54

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...