Social

2020-05-29, 11:23:30

Băieţelul din Slătioara, diagnosticat cu paralizie, face mici progrese. Orice donaţie contează în lupta micuţului de a avea o viaţă normală

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, Luca nu va sărbători această zi specială, dedicată celor mici, prin joacă, ci prin exerciţii istovitoare, care să-l ajute într-o bună zi să ducă o viaţă normală. Micuţul din Slătioara, diagnosticat cu paralizie cerebrală, va merge la o nouă sesiune de terapie la Alba Iulia. Mama băieţelului spune că Luca a început să facă mici progrese, însă are în continuare nevoie de multe sesiuni de terapie, ale căror costuri sunt mult peste posibilităţile familiei. Georgiana face apel la oamenii cu suflet mare, care vor să doneze orice sumă de bani, pentru ca Luca să ducă într-o bună zi o viaţă normală.

Pe perioada stării de urgenţă, micuţul Luca nu a putut continua terapiile într-un centru specializat, exerciţiile recomadate fiind lucrate acasă de către Georgiana, care luptă să-i redea o viaţă normală micuţului său. De pe data de 18 mai, clinica din Alba Iulia, acolo unde băieţelul a mai fost pentru terapie, şi-a redeschis porţile. Pe 1 iunie, Luca este programat la o nouă sesiune ale cărei costuri sunt destul de mari pentru o familie cu venituri reduse. Potrivit spuselor mamei, costurile unei sesiuni de terapie, care include 12 zile de tratament, plus cazarea, se ridică undeva la 4.500 de lei. Vestea bună este că micuţul face progrese, însă familia are, în continuare, nevoie de sprijinul oamenilor. 

„Luca a făcut mici progrese. Stă în picioare sprijinit şi la marginea patului câteva minute singur, încearcă să se ridice în fund, sunt lucruri mărunte, dar care ne dau speranţă. Acum vom merge la Alba Iulia, pe 1 iunie, la o nouă sesiune de terapie. Încă nu știm când va merge în picioare, dar ne bucurăm că progresează. Avem mare nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet, pentru a continua terapia lui Luca, care sperăm ca într-o bună zi să aibă o viaţa normală”, spune Georgiana, mama băieţelului de trei ani şi jumătate. 

„Împreună pentru Luca” este campania ce se desfăşoară pe un grup de Facebook, în care oameni cu suflet mare licitează produse, urmând ca banii să ajungă în contul familiei, pentru ca micuţul să poată merge într-o bună zi. Mai mult, în multe magazine din oraş au fost amplasate cutii cu mesajul „Ajută-mă să înving paralizia cerebrală”, în care oamenii pot dona.

Cei care doresc să-l ajute pe Luca o pot face donând şi în contul RO95RZBR0000060021346346 (Brînduşa Georgeta, bunica copilului). Orice sumă îi va ajuta pe părinţi să continue terapia micuţului.


Comentarii

Redacţia

2020-05-29 11:23:30

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...