Social

2019-04-04, 11:28:50

Bani de hrană pentru 286 de copii şi adulţi, din judeţul Olt, bolnavi de HIV-SIDA

286 de copii şi adulţi din judeţul Olt, infectaţi cu virusul HIV, beneficiază de indemnizaţie lunară de hrană. Suma, calculată la numărul de zile ale lunii, se acordă indiferent dacă persoanele seropozitive se află internate în spital sau sunt la domiciliu. Cuantumul indemnizaţiei este de 13 lei pe zi în cazul adulţilor, în timp ce copiii primesc 11 lei pe zi.

Adulţii şi copiii infectaţi cu HIV sau bolnavi de SIDA beneficiază atât pe perioada în care sunt internaţi, cât şi în ambulatoriu, de o indemnizaţie lunară pentru hrană. Potrivit datelor oferite de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, în judeţul Olt, anul trecut au fost efectuate plăţi în valoare de 1.669.461 de lei pentru 286 de beneficiari.

Cuantumul indemnizaţiei lunare de hrană este, în cazul adulţilor, de 13 lei pe zi, iar în cazul copiilor de 11 lei.

Pentru a beneficia de indemnizaţia de hrană, adulţii infectaţi cu HIV sau bolnavi de SIDA trebuie să depună un dosar la AJPIS Olt, care cuprinde o cerere tip care se procură de la sediul instituţiei, copie a actului de identitate şi copie a certificatului medical sau adeverinţă eliberată de medicul specialist.

În cazul copiilor, este nevoie de cerere tip înregistrată la AJPIS Olt, completată de către părinţi sau reprezentanţii legali ai copiilor, copia actului de identitate al părintelui sau reprezentantului legal, şi de copia certificatului medical sau a adeverinţei eliberate de medicul specialist.

În 2017, la nivelul judeţului Olt, au beneficiat de indemnizaţie de hrană 287 de bolnavi HIV-SIDA, practic numărul acestora fiind aproape acelaşi.


Comentarii

Redacţia

2019-04-04 11:28:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...