Administraţie

2019-05-30, 15:52:40

Bani de la CJ Olt pentru construirea unui drum de ocolire a comunei Bălteni, spre Halda de gunoi ecologică

100.000 lei au fost alocaţi, joi, din Fondul de Rezervă al Consiliului Judeţean Olt pentru realizarea unui drum de ocolire a comunei Bălteni, pe traseul către Halda de gunoi ecologică.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a declarat că banii vor fi folosiţi de Primăria comunei Bălteni pentru realizarea documentaţiei necesare construirii acestui drum.

„În această ședință de consiliu, am avut, din Fondul de Rezervă aprobarea a 100.000 lei pentru comuna Bălteni, pentru că primăria face un studiu de fezabilitate și va lua un teren prin transfer, astfel încât să deviem traficul din comuna Bălteni către groapa de gunoi”, a declarat Oprescu.

Din luna martie, de când s-a dat ordinul de începere a activității în noua haldă, la Bălteni sunt depozitate gunoaiele din toate orașele, dar și din comunele Slătioara, Strejești, Cârlogani, Pleșoiu, Valea Mare, Curtișoara, Bârza și Bobicești. Gunoiul este colectat şi transportat de operatorii existenţi din aceste localităţi, până când CJ Olt va desemna în urma licitaţiei un nou operator unic pentru tot judeţul. Halda ecologică de la Bălteni este operată de asocierea Salubris şi Clean Prest Activ.

Rosal Grup nu şi-a respectat niciuna din oblicaţiile prevăzute în contract, nici după trei amânări pe care CJ Olt le-a dat societăţii pentru mobilizare. Astfel, firma trebuia să aducă în judeţ, până la 15 martie, 70 de maşini de gunoi şi 90.000 de pubele, lucru care nu s-a întâmplat. Din cauza neseriozităţii acestei societăţi, autorităţile judeţene sunt nevoite să scoată din nou la licitaţie serviciul de colectare şi transport a gunoiului menajer din Olt.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” a fost implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).

Comentarii

Redacţia

2019-05-30 15:52:40

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...