Administraţie

2018-04-26, 13:40:33

Bani pentru refacerea unor tronsoane de drum, afectate de alunecările de teren de la Teslui şi Văleni

Consiliul Judeţean Olt a aprobat sumele necesare refacerii a trei porţiuni de drum judeţean, care au fost afectate de alunecările de teren. Este vorba despre tronsoane de drum din localitatea Teslui, satele Moşteni şi Deleni, şi localitatea Văleni.

Consiliul Judeţean Olt a aprobat, în sedinţa de joi, sumele necesare refacerii unor tronsoane de drum judeţean din localităţile Teslui şi Văleni, distruse în urma unor alunecări de teren. 

Au primit finanţare din fondul de intervenţie următoarele proiecte: „Refacere drum judeţean DJ 546, km 117+375, localitatea Teslui, sat Deleni, suma 2.500.000 de lei, „Refacere drum judeţean DJ 546, km 117-375, localitatea Teslui, sat Deleni, suma 2.300.000 de lei, „refacere drum judeţean DJ 679 B, km 15-400, localitatea Văleni, suma de 2.000.000 de lei. 

Potrivit spuselor preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, drumul judeţean 546 va fi refăcut în totalitate prin fonduri europene.

Am avut o rectificare a bugetului, în care am prins sume, care ne-au venit din fondul de intervenţie al Guvernului. Este vorba despre 6.800.000 lei. Au fost trei alunecări de teren în această perioadă, iar aceste situaţii trebuie rezolvate.  Întreaga problemă pe drumul judeţean 546 o vom rezolva odată cu reabilitarea drumului respectiv pe fonduri europene. Avem bani prevăzuţi pentru studiile geo, pentru a consolida versanţii, astfel încât să nu mai avem alunecări de teren. Suntem în evaluare cu privire la proiectarea drumului respectiv, după ce se va stabili câştigătorul, dacă nu vom avea contestaţii, în trei luni trebuie să ne predea proiectul tehnic, în baza căruia vom organiza licitaţia”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, cu privire la tronsoanele de drum afectate de alunecările de teren.Comentarii

Redacţia

2018-04-26 13:40:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...