Eveniment

2020-02-19, 12:53:45

Bărbatul acroşat de tren, transferat la Craiova. Este angajat al firmei ce construieşte Drumul Expres Craiova-Piteşti

Bărbatul de 49 de ani, acroşat de tren, lucra în cadrul companiei care construieşte Drumul Expres Craiova-Piteşti. Acesta, împreună cu alţi colegi executau lucrări de defrişare în apropierea căii ferate din zona Milcov, când bărbatul de 49 de ani a fost acroşat de tren. Muncitorul a fost transportat la UPU Slatina cu fractură la picior şi traumatism cranian, ulterior fiind transferat la Craiova.

Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 9.00. Colegii acestuia nu îşi explică cum acesta a fost acroşat de tren, pentru că, potrivit informaţiilor oferite de inspectorul ITM Olt, Florin Tudor, lucrările de defrişare se executau la aproximativ cinci metri de calea ferată.

„Accidentul de muncă s-a petrecut pe calea ferată, sau în apropierea acesteia, deocamdată nu s-a stabilit acest lucru. Câţiva muncitori defrişau în acea zonă, când colegul lor, care se îndepărtase de zona în care se făceau lucrările, a fost acroşat de tren. Potrivit informaţiilor, mecanicul ar fi avut pornite semnalele acustice. Nu ştiu dacă avea echipament, când am ajuns eu fusese deja preluat de Ambulamnţă, cert este că ceilalţi colegi aveau cască, salopetă şi bocanci”, a precizat Florin Tudor, inspector ITM Olt.

Bărbatul de 49 de ani, din Tecuci, a fost transportat la UPU Slatina şi ulterior transferat la Craiova, inconştient, intubat.

Potrivit spuselor reprezentanţilor ITM Olt, cercetările în acest caz vor fi continuate de angajator, având în vedere faptul că evenimentul este soldat cu incapacitate temporară de muncă.


Comentarii

Redacţia

2020-02-19 12:53:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...