Agricultură

2018-05-29, 14:08:13

Beneficiarii Programului „Tomata” au luat cu asalt Direcţia Agricolă Olt. Peste 500 de persoane au venit cu dovada vânzării roşiilor

Sute de fermieri olteni erau la primele ore pe treptele Direcţiei Agricole Olt pentru a-şi depune documentele justificative din care să reiasă că au vândut cantitatea de roşii cerută în Programul „Tomata” 2018.

Încă de săptămâna trecută, legumicultorii olteni au început să vină la DAJ Olt pentru a-şi depune documentele justificative.

Potrivit directorului instituţiei oltene, Dragoş Drăghicescu, marţi, s-au prezentat aproximativ 500 de fermieri.

„Oamenii vin să-şi depună documentele justificative prin care fac dovada că au vândut cele 2.000 de kilograme de roşii. Acesta este ultimul pas înainte de a le face plata. Chiar dacă astăzi au fost peste 400 de fermieri, noi suntem pregătiţi, avem cinci birouti, cu câte trei oameni fiecare birou, care preiau documentele. Am făcut o împărţire pe comune, pentru o mai bună organizare şi pentru ca timpul de aşteptare să fie mai scurt”, a precizat Dragoş Drăghicescu.

Anul acesta, în Programul „Tomata”, s-au înscris 3.989 de legumicultori olteni, 3.785 dintre aceştia valorificându-şi producţia în primul ciclu, în perioada ianuarie-mai, mai ales că termenul s-a prelungit cu încă două săptămâni, 15 iunie. Restul de 204 de legumicultori vor valorifica producţia de tomate în perioada noiembrie-20 decembrie.

În termen de 10 zile de la depunerea documentelor justificative, oamenii îşi vor primi banii în conturi.

Comentarii

Redacţia

2018-05-29 14:08:13

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...