Zeci de reprezentanţi ai unor abatoare, unităţi de procesare a cărnii, unităţi de depozitare a produselor de origine animală şi nonanimală, supermarketuri, restaurante, fast-food-uri, grătare de mici, laboratoare de patiserie-cofetărie şi magazine alimentare au fost prinşi cu ocaua mică de către specialiştii DSVSA Olt, chiar în perioada Sărbătorilor de Iarnă.
Astfel, numai în luna decembrie au fost aplicate 20 de amenzi în valoare de 50.200 lei, şase avertismente şi s-a emis o ordonanţă de interzicere a activităţii, ca sancţiune complementară.
Potrivit reprezentanţilor DSVSA Olt, deficienţele descoperite au fost: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare fără respectarea normelor de igienă, depozitare şi etichetare necorespunzătoare. Totodată, în multe unităţi echipamentul pentru protecţia alimentelor era incomplet şi nu era respectat programul de autocontrol.
Grav este că au fost reţinute oficial de la comercializare 240 de kilograme produse alimentare, carne, preparate din carne, peşte şi produse lactate, care au fost dirijate către unităţi de neutralizare, în vederea incinerării.