Sănătate

2017-07-17, 16:55:58

Biroul de internări de la Ginecologie, reabilitat după trei decenii. Spaţiul va fi dotat cu mobilier nou şi aparatură de ultimă generaţie

Oltencele care aleg să nască la Maternitate Slatina sau care au nevoie de consultaţii şi intervenţii de specialitate au la dispoziţie un birou modern de internări. Spaţiul de 220 de metri pătraţi a fost reabilitat, umând ca aici să fie adus mobilier nou, dar şi aparatura medicală necesară primului control ginecologic.

Proiectul „Reabilitarea şi reorganizarea sectorului de primiri-internări Obstetrică-Ginecologie”, situat la parterul Blocului Materno-Infantil din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a fost finalizat, luni având loc recepţia lucrărilor.

Instalaţiile electrice, termice şi sanitare au fost înlocuite, iar finisajele interioare refăcute, gresia şi faianţa fiind schimbate cu linoleum şi tapet de ultimă generaţie, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. Întreaga suprafaţă reabilitată a fost de 220 de metri pătraţi, iar lucrările au costat 323 mii de lei, suma fiind suportată de către Consiliul Judeţean Olt.

Managerul SJU Slatina, Elena Vişan, a declarat că acest spaţiu va fi dotat cu mobilier nou şi aparatură de ultimă generaţie.

„A fost achiziţionat mobilier nou, dar nu a fost încă montat. Totodată, acest spaţiu va fi dotat şi cu mese ginecologice, canapele de consultaţii şi paravane medicale, toate fiind noi. Astfel, dupa efectuarea dezinfecţiei, începând de miercuri, pacientele care vor avea nevoie de consulaţii medicale atât în sfera ginecologiei, cât şi în obstetrică vor fi primite în condiţii decente în cadrul acestui serviciu”,
a spus Elena Vişan.

Managerul SJU Slatina a precizat că acest sector nu fost niciodată reabilitat, el funcţionând aşa încă din 1987, când a fost inaugurat Blocul Materno-Infantil.

Comentarii

Redacţia

2017-07-17 16:55:58

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro