Agricultură

2018-08-09, 13:26:36

Botănoiu: „Avem ce învăța de la modelul israelian privind tehnologiile acestora de irigații în terenul argicol”

Prezent la un eveniment organizat de Ambasada Israelului în România, în Iaşi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, susţinut de PSD Caracal, a declarat că metodele de irigaţii folosite de israelieni pot fi implementate şi în România.

Evenimentul desfăşurat în municipiul Iaşi a purtat denumirea de „Israel - Mai mult decât inovație în irigații”.

„Pot spune că sunt niște lucruri interesante și avem ce învăța de la modelul israelian privind tehnologiile acestora de irigații în terenul argicol. Aceste modalități pot fi aplicate fără probleme și la noi in țară”, a afirmat Botănoiu.

La eveniment au participat șeful departamentului economic și de comerț al ambasadei statului Israel, Matan Șafran, președintele CJ Maricel Popa, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, senatorii Vasile Popa și Lucian Trufin, fermierii din cultura mare, legumicultură, pomicultură, responsabili județeni cu agricultura şi reprezentanții companiilor de echipamente de irigat „Naandanjain”, „Netafim”.

„Evenimentul are la bază modalitatea de a utiliza informatica în agricultură, modalitatea de a utiliza cât mai eficient apa și, mai ales, modalitatea de a administra corect zona și afacerea”, a mai spus Botănoiu.

Comentarii

Redacţia

2018-08-09 13:26:36

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...